Defectiuni ale masinei de spalat:
- Masina de Spalat nu mai porneste.
- Masina de Spalat nu mai stoarce rufele.
- Masina de Spalat nu mai incalzeste apa.
- Masina de Spalat nu mai invarte rufele.
Cum sa…?
> Cum sa maresc durata de viata a masinii de spalat?
Locul instalarii masinii de spalat joaca un rol foarte important in prelungirea vietii acesteia: pentru o masina de spalat de generatie noua ( cu multe componente electronice ), montarea in baie este necorespunzatoare, datorita umezelii si a aburului. Un spatiu de depozitare cum ar fi o debara sau o bucatarie dotata cu hota pot fi locurile ideale de montare a masinii de spalat rufe.
La introducerea rufelor in masina de spalat trebuie controlate buzunarele, pentru monede, nasturi care se pot desprinde usor, sosete de dimensiuni foarte mici sau alte obiecte ce pot deterioara interiorul masinii de spalat. Obiectele mici pot fi curatate intr-un saculet special pentru spalat in masina.
Verificati presiunea apei in momentul in care masina de spalat se alimenteaza cu apa ( sunetul apei ar trebui sa fie constant si specific presiunii crescute). Dupa terminarea ciclului de spalare deconectati masina de spalat de la curentul electric.
In functie de cat de des se foloseste masina de spalat ( dupa aproximativ 100 spalari), lasati masina sa spele fara rufe, la o temperatura de 90 grade C, introducand 2 litri de clor prin sertarul de detergent, dupa ce masina s-a alimentat cu apa. Acest lucru ajuta la curatarea rezistentei de incalzit apa si la sanitizarea masinii de spalat.
> Cum scap de mirosul neplacut din interiorul masinii de spalat?
Verificati instalatia de scurgere. Este preferabil sa fie separata de alte instalatii existente in casa, cum ar fi scurgerea de la chiuveta din bucatarie.Curatati garnitura de cauciuc a masinii de spalat ( de la hublou ) de apa ramasa dupa terminarea programului, acolo putandu-se forma mucegaiul. De asemenea, spalati separat si uscati sertarul pentru balsam si detergent , dupa fiecare program.
> Cum previn ruginirea tablei din dreptul casetei pentru detergent?
Nu umpleti la refuz caseta pentru detergent, pe ambalajul cutiei / sacului de detergent este specificat clar ce cantitate este necesara pentru un program de spalare. NU depasiti aceasta cantitate chiar daca vi se pare ca aceasta nu este suficienta.Dupa fiecare spalare scoateti sertarul pentru detergent si spalati-l, curatati lacasul in care intra sertarul cu o laveta umeda si lasti-l sa se usuce.
Stiati ca…?
– adjuvantii anticalcar nu trebuie folositi acolo unde apa provine dintr-o retea publica ( orase ), aceste substante fiind necesare doar in locurile unde apa are un continut MARE de calcar ( ex. provine din puturi, fantani etc. ).
!! continutul de anticalcar trebuie sa inlocuiasca o parte din detergentul utilizat, NU trebuie adaugat peste cantitatea de detergent utilizata de obicei.
– atunci cand folosim substante anticalcar, temperatura minima a programului masinii de spalat ar fi indicat sa fie de minim 60 grade C ( ajuta la dizolvarea totala a anticalcarului).
– masinile de spalat cu o vechime mai mare de 10 -15 ani ( chiar second- hand, tip Bosch, AEG, Haier etc.) sunt mult mai fiabile din punct de vedere mecanic decat cele de generatie noua .
– rufele introduse in masina de spalat nu trebuie indesate, acest lucru afectand calitatea spalarii, intre varful rufelor si marginea de sus a masinii putand fi introduse 2 degete.